Szentendrei Járás Egészégfejlesztési Iroda

2019. január 16 - Kategória: Hírek

sztendre_efi.png

Az egészségfejlesztési iroda a járás 12 településén élőknek kíván segítséget nyújtani az egészséges életmód megvalósításában. Rendezvényeik minden lakos számára ingyenesen elérhetőek. Érdemes oldalukat figyelemmel követni, hogy mindenki megtalálja a számára érdekes programot.

 

Szentendre Város Egészségügyi Intézményei vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet a VEKOP 7.2.2.-17-2017-00005 azonosítószámú, „Egészségfejlesztési iroda létesítése a Szentendrei

járásban„ címmel benyújtott pályázatával nyert el.

A projekt lehetővé teszi a szentendrei székhelyű Egészségfejlesztési Iroda létrehozását, mely egészségmegőrző, prevenciós programokat kínál a járás 12 települése számára.

Október 1-től az Egészségfejlesztési Irodának helyet adó Dunakanyar körút 14. szám alatti Szolgáltatóházban és Szentendrei járás településein a lakosság számára ingyenesen elérhető programok valósulnak

meg. Céljuk az egészséges életmód, az egészségtudatos magatartás elemeinek ismertetése a betegségek megelőzése érdekében.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) meghatározása szerint az egészség a testi, lelki, szociális jóllét állapota. Ennek megfelelően programjaink mindhárom területre kiterjednek.

Az életmód és étrendi tanácsadások, mozgásprogramok elsősorban a testi egészség megőrzését szolgálják.

A lelki egészségközpont (LEK) pszichológus kollégák bevonásával a mentális egészség megőrzését segíti.

A közösségi programok és klubfoglalkozások az ismeretek bővítése mellett a szociális kapcsolatokat is erősítik.

Az Szentendrei Járás Egészségfejlesztési Iroda települései:

Budakalász, Csobánka, Dunabogdány, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Pomáz, Szentendre, Szigetmonostor, Tahitótfalu

Rendezvényeik minden lakos számára ingyenesen elérhetőek. Érdemes oldalaikat figyelemmel követni, hogy mindenki megtalálja a számára érdekes programot.

https://www.facebook.com/szentendreefi/

http://efi.szentendre.hu/