Téli rezsicsökkentés

2018. augusztus 22 - Kategória: Hírek

rezsicsokkentes.JPGTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kormány 1364/2018. (VII.27.) határozata értelmében a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült, a vezetékes gáz-vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot (pl. fával való fűtés) felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülhetnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

A támogatás igénylése érdekében háztartásonként egy darab igénybejelentést kell kitölteni. (Háztartás: az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.)

Az igénybejelentés benyújtásának helye és határideje:

 

Dunabogdányi Polgármesteri Hivatal

(2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76.)

 

határidő: 2018. október 15.

A határidő lejártát követően igénylés nem nyújtható be!

 

Az igénybejelentést az a Dunabogdány közigazgatási területén élő, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy nyújthatja be, akinek a háztartásában élő személyek közül senki nem részesült még rezsicsökkentésben. A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre. A támogatás kifizetése nem pénzben történik, hanem természetben (fűtőanyag formájában), továbbá a támogatás nem fedezi az egyéb, pl. a szállítási és darabolási költségeket. Az igénybejelentés feltétele: az igénylő részéről annak tudomásulvétele, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy az igénylő háztartása korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült.

Az igénybejelentő formanyomtatvány letölthető innen: Igénybejelentő nyilatkozat.docx, valamint személyesen átvehető a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben.

 

 

 

Dunabogdány Község Önkormányzata