SÜRGŐS!!! Vízkorlátozás bevezetése

2018. augusztus 22 - Kategória: Hírek

vizmuvek.JPGAz elmúlt időszak időjárása, a Duna rendkívül alacsony vízszintje a dunabogdányi víztermelés mennyiségére kedvezőtlen hatással volt.

Az egyik csőkút vízhozama szinte nullára redukálódott, a jelenlegi vízállásnál jelentősen csökken a település ellátásának biztonsága (összefoglaló jelentés mellékletben), ami sürgős intézkedést igényel.

A fentiek alapján kérjük a településen a vízkorlátozás mielőbbi bevezetését.

 

VÍZKORLÁTOZÁS DUNABOGDÁNYBAN

 

A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet 83. § (1) bekezdése alapján Dunabogdány település egész területén 2018. augusztus 22. napjától visszavonásig I. sz. fokozatú vízkorlátozást és ennek keretében locsolási tilalmat rendelek el.

A korlátozás ideje alatt tilos vezetékes ivóvízből a közparkok, házi kertek locsolása, és a járdák, utak mosása, automata öntözőberendezések működtetése, továbbá a gépjárművek mosása, illetőleg az úszómedencék töltése.

Az elmúlt időszak időjárása miatt a lakossági vízfogyasztása a nappali és esti órákban megnövekszik. A lakosság vízellátása elsőrendű fontosságú feladata az Önkormányzatnak. Mivel a Duna rendkívül alacsony vízszintje következtében a település területén a lakosság ivóvízzel történő ellátása veszélyeztetve van, a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében a víziközmű-rendszert üzemeltető Fővárosi Vízművek Zrt. megkereste az Önkormányzatot a vízkorlátozás elrendelését kérve.

 

Schuszter Gergely

polgármester

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hasonló helyzet kialakulásának elkerülése érdekében kidolgoz Társaságunk a dunabogdányi vízbázis vízhozam növelésének vagy extra vízmennyiség bevonásának lehetőségére egy koncepciótervet, melyet várhatóan szeptember hónapban rendelkezésre tudunk bocsátani.

 

Együttműködésüket előre is megköszönve,

https://intranet.vizmuvek.hu/szervezetek/KKO/Dokumentumtar1/fv_logo_150_szines_magyar.jpg

Poldermann Petra

agglomerációs csoportvezető

 

 

2018 augusztusi aszály hatása Dunabogdányra.pdf