Bogdányi nyár

2017. július 17 - Kategória: Hírek
8923.jpgA hagyományoktól eltérően két hajót indít az önkormányzat az augusztusi búcsú keretében. Részletek a programajánlóban.

Milyen programok lesznek idén búcsúkor?

A mottónk: hagyománytisztelet és újszerűség. Idén is lesz hajókirándulás. Az önkormányzat az elmúlt időszakban az esztergomi célt Budapesttel váltotta fel, és a kirándulás időpontja hétfő helyett péntekre került. Most annyiban történt újítás, hogy az idei alkalommal nem a Hunyadi lesz, hanem a Zsófia Rendezvényhajó.

Ez miben más?

A hajó maximum 350 személyt tud befogadni. A hajó utastere egy nagy teremből áll, így mindenki azonos élvezeti értékkel utazhat és lehet részese egy fergeteges bulinak. A terem felett pedig egy ugyanakkora terasz is működik, ahonnan remek a kilátás…

…Budapestre?

Terveink szerint Budapestre. Ez azonban a vízállástól függ, még módosulhat. Ami viszont biztos, hogy pénteken indul, a menetidő hosszabb lesz, a céltól függően kb. 2-ig is tarthat: vagyis azoknak ajánljuk, akik a szép kilátás élvezete mellett bulizni is szeretnének. Ehhez a hajó büféje és a bogdányi zenekar adja meg a hangulatot…

Így a klasszikus kirándulók végleg kiszorulnak?

Nem, egyrészt az esemény azért kirándulás is marad. De aki pusztán kirándulásra vágyik: hétfőn egy „Moszkva”-típusú hajót (mint az ismert Bogdány, Visegrád, stb. nevű hajók) indít az önkormányzat Esztergomba, 10 órai indulással, városnézéssel és 15 órakor induló visszaúttal. Tehát pénteken fergeteges party-hangulat a Zsófia Rendezvényhajón (jegyár:2500 Ft), hétfőn hagyományos kirándulás egy kisebb hajóval Esztergomba (jegyárak, felnőtteknek: 1000 Forint, gyerekeknek, 14 éves korig: 500 Ft). Reméljük, mindenki megtalálja a kedvére valót!

Jegyek hol kaphatók?

A Polgármesteri Hivatalban július 24-től hivatalos időben.

Mi a kulturális kínálat a hétvégére?

Szombaton nemzetiségi est lesz a Rendezvénytéren. A műsorban fellépnek a helyi nemzetiségi kulturális csoportok: a Svábzenekar, a Donauknie Tanzgruppe, valamint a Bogdaner Singkreis is. Most annyiban bővül a program, hogy a Szimfonikus Zenekar valamint a Cecília Kórus egy kimondottan erre az alkalomra, ifjabb Ott Rezső által hangszerelt nemzetiségi blokkal jelentkezik. Az eseményt természetesen hajnalig tartó bál zárja, a csolnoki Krigli Band közreműködésével.

Vasárnap könnyűzenei programot kínálunk. Tavaly az Illés Együttes volt műsoron, idén a másik nagy magyar beat klasszikust: az Omegát idézzük meg helyi könnyűzenei közreműködők előadásában.

 

Liebhardt András