Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok Dunabogdányban EU-s forrásból (TÁMOP-6.1.2)

2013. január 17 - Kategória: Pályázatok

        USZT_logo_cmyk.jpg                              Dunabogdány Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok” című Európai Uniós pályázati konstrukcióra, amely pályázatot az ESZA Nonprofit Kft., mint Közreműködő Szervezet megvalósításra érdemesnek ítélt.

MM_logo_magyar_cmyk.jpgA pályázat alapján 2011. novembere és 2012. októbere között valósítjuk meg a „Dunabogdányi egészségfejlesztési közösségi tevékenységek megvalósítási programját. Lesz zenebölcsi, úszás, gyógytorna foglalkozás térítésmentesen, az iskolában drog-alkohol prevenció, biztonságos szexuális életre nevelő felvilágítás, elsősegélynyújtó foglalkozás. 2012. június 2-án az önkormányzat egy nagyszabású egészségnapot tart ingyenesen igénybe vehető szűrővizsgálatokkal Dunabogdány lakossága számára.

Dunabogdány Község Önkormányzatának kiemelkedő célja az egészséges életmódra nevelés. Ezzel összefüggésben a sport, illetve szabadidős tevékenységek lehetőségeinek bővítése, valamint az ehhez szükséges infrastruktúra fejlesztése.

A program fő célkitűzése olyan egészségterv elkészítése és életmód-programok megvalósítása, melyek lehetővé teszik a lakosság egészségi állapotának és életminőségének javítását, ezzel hozzájárulva az elkerülhető halálozások, megbetegedések, fogyatékosságok megelőzéséhez, csökkentéséhez. Az egészségterv a teljes lakosságra, míg az egyes programok (pl.. délutáni úszásoktatás, zenebölcsi, egészségnap) eltérő célcsoportokra (pl. gyermekek, kisgyerekesek, teljes lakosság) fókuszálnak. A pályázat megvalósításával erősíteni szeretnénk a helyi aktivitást, önszerveződést, mely a programok továbbélését teszi lehetővé, s hozzájárul újabb helyi közösségek létrejöttéhez.

A pályázat kötelező elemeként, első lépésben kell az egészségfejlesztési tervet elkészítenünk, valamint a projekt keretében hatékonyságmérést kell végeznünk.

2012. január első hetében kezdődnek a térítésmentesen igénybe vehető zenebölcsi, úszásoktatás és gyógytorna foglalkozások. Az iskolai egészségnevelő programok előadóival az időpontok egyeztetése még folyamatban van, ezekre 6-6 alkalom áll rendelkezésre. A programokra előzetes jelentkezés szükséges. További információért keresse Kammerer Zsófia hivatali munkatársat (info@dunabogdany.hu, 26/391-025).

A projekt keretében megtartott foglalkozásokról képek, leírások megtalálhatók a http://egeszseg.dunabogdany.hu/ honlapon.

A projekttel kapcsolatban kiadott közlemények

PROJEKTINDÍTÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY.pdf, Miről szól a dunabogdányi egészséges életmódprogramok.pdf

A projektről megjelent cikkek

BH_2012. január.pdf, BH_2012.február.pdf, BH_2012.december.pdf,

Szentendrei Kurír.pdf, Szentendre és Vidéke.pdf

Orientpress hírügynökség.pdf, ÖNKORNET.pdf

MNO.pdf, Dunakorzo.info.pdf

Dunakanyari híramondó 2012 december.pdf, Dunakanyari Hírmondó 2012 februar.pdf

fizetett sajtóhirdetés_1.pdf, fizetett sajtóhirdetés_2.pdf, fizetett sajtóhirdetés_3.pdf, fizetett sajtóhirdetés_4.pdf

Dunabogdány Község Egészségterve dunabogdany_egterv_v6.pdf

A projekttel kapcsolatban elkészült hatékonyságmérés, monitoring Monitoring, hatékonyságmérés_2012.pdf

Tájékoztatók, szórólapok, plakátok

Plakát_1.pdf, plakát_2.pdf, plakát_3.pdf, plakát_4.pdf, plakát_5.pdf, plakát_6.pdf, plakát_7.pdf, plakát_8.pdf

szórólap_1.pdf, szórólap_úszásoktatás.doc, szórólap_zenebölcsi.doc,

 

Nyitórendezvény - 2012.01.25.

 100_0982.JPG  100_1052.JPG

Pályi Gyula, polgármester köszönti a megjelenteket

A vendégeknek Mészáros Mónika, Mimi mutatta be zenebölcsi foglalkozását

 

 

Közreműködő Szervezet:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

www.nfu.hu

 

A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

EU-zászló.jpg